16/6/13

ΑΦΙΕΡΩΜΑ GILBERTO SILVA

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ! Αυτό το αφιέρωμα έπρεπε να γίνει πριν δύο καλοκαίρια, αλλά....
Ένα βίντεο με στιγμές του μεγάλου Ζιλμπέρτο Σίλβα, στιγμές που τίμησε τη φανέλα του Παναθηναϊκού και δίδαξε ήθος. Γιατί αυτό μου έμεινε εμένα από αυτό τον παίκτη, ένα μεγάλο όνομα, που ήρθε σχεδόν απαξιωμένος από ΑΡΔ και «ειδικούς», έπαιξε τη μπάλα του, ΠΟΤΕ δεν έκανε τη ντίβα, ούτε προκάλεσε με τη συμπεριφορά του, αλλά συνεχώς κοιτούσε μόνο τη δουλεία του στο γήπεδο. Ήμουν και γω σκεπτικός με την έλευση του εδώ, μιας και ήταν μεγάλος σε ηλικία όταν ήρθε, αλλά περίμενα να δω τι θα κάνει και μετά να κρίνω. Σίγουρα δικαιώθηκαν όλοι όσοι λέγανε πόσο μεγάλο όνομα ήταν, αλλά επειδή οι ΑΡΔ έχουν άλλο ρόλο στο Ελλάντα, η λάσπη και η απαξίωση προς το πρόσωπό του, ήταν συχνό φαινόμενο.
Ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο όνομα που πέρασε από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, φοβερή μονάδα στο κέντρο, έκανε καλό δίδυμο με Σιμάο, όπως επίσης και τριπλέτα με Καραγκούνη-Κατσουράνη. Ήταν μια ήρεμη δύναμη, μπορεί να μην έκανε φοβερές τρίπλες ή φονικά τάκλιν, αλλά ήξερε που να είναι, που να δώσει σωστά και σίγουρα τη μπάλα. Η απουσία ενός τέτοιου σοβαρού παίκτη στο κέντρο είναι φανερή τις δύο σεζόν που λείπει (2011-12 και 2012-13).
Σε ευχαριστούμε για τα τρία γεμάτα χρόνια!


 
 * Φώτο από το τελευταίο του εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟ, στο ΠΑΟ-μπαοκ (2010-11) Play-Offs 1-0, όπου σκόραρε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Ιδανικό σενάριο!
Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν πάλι στο ΟΑΚΑ, αλλά τυπικά εκτός έδρας με το αεκάκι, το οποίο τον βράβευσε για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΠΙΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΩ...